OFFICIEEL: Kompany en De Bruyne krijgen Madrileen als ploegmaat

OFFICIEEL: Kompany en De Bruyne krijgen Madrileen als ploegmaat

23-07-2017 10:17

Manchester City en Real Madrid hebben de transfer van Danilo bevestigd. De 26-jarige Braziliaan tekent een contract voor vijf seizoenen in het Etihad Stadium, zodra hij een werkvergunning heeft gekregen.

Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom, maar volgens Engelse media ligt die rond de dertig miljoen euro. "Danilo is een goede speler die meer veelzijdigheid aan onze selectie toevoegt", laat City-directeur Txiki Begiristain weten op de clubsite. "Hij kan in verschillende rollen spelen in de verdediging en op het middenveld. Daarmee geeft hij Pep meer opties."

Danilo speelde sinds de zomer van 2015 voor Real Madrid, dat hem destijds overnam van FC Porto. Door de aanwezigheid van Dani Carvajal had hij echter geen basisplaats. De rechtsback, die onder meer twee keer de Champions League won met de Koninklijke, stond ook in de belangstelling van Chelsea, maar de keuze is dus gevallen op City. Daar moet hij de concurrentie aangaan met een andere grote aankoop, Kyle Walker, die eerder voor ruim 57 miljoen euro werd vastgelegd.

Guardiola was gebaat bij nieuwe vleugelverdedigers na het vertrek van Gaël Clichy, Bacary Sagna en Pablo Zabaleta deze zomer. Waarschijnlijk maakt AS Monaco-linksback Benjamin Mendy ook spoedig de overstap.