Anderlecht gaat voor alle prijzen: We zijn sterker dan vorig jaar

Anderlecht gaat voor alle prijzen: "We zijn sterker dan vorig jaar"

22-07-2017 20:10
8

Anderlecht kan zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen pakken. De Brusselaars strijden tegen Zulte Waregem voor de Supercup. Als het van Herman Van Holsbeeck afhangt niet de enige prijs die paars-wit dit seizoen pakt.

"Wij willen die prijs pakken. Anderlecht is het aan zichzelf verplicht om voor elke prijs te strijden", klinkt het. Het vertrouwen is ook bijzonder groot bij Anderlecht. "We hebben vandaag het thuisvoordeel, dus we gaan er vanuit dat we die prijs pakken", zegt Herman Van Holsbeeck aan Stadion.

De landskampioen toonde zich al ambitieus op de transfermarkt met enkele rake transfers. Zo haalde het onder andere Sven Kums, Matz Sels en Henry Onyekuru. "Als je kampioen wordt en Tielemans kan verkopen, maakt het makkelijker om op de transfermarkt toe te slaan. Maar nieuwe spelers vragen tijd", geeft Van Holsbeeck aan.

Anderlecht is alvast ambitieus. Een nieuwe titel is één van de hoofddoelen. Van Holsbeeck gelooft dat dat zeker tot de mogelijkheden behoort. "Op papier zijn we wel sterker dan vorig jaar", klinkt het. En dan hoopt de manager van Anderlecht ook van het voetbal te kunnen genieten. Hij wil weer champagnevoetbal zien. "Ik verwacht ook beter voetbal vandaag", besluit hij nog.