Zidane bevestigt vertrek Real-miskoop: 'Manchester City betaalt 30 miljoen'

Zidane bevestigt vertrek Real-miskoop: 'Manchester City betaalt 30 miljoen'

22-07-2017 20:00

Danilo wordt de nieuwe rechtsback van Manchester City. De Engelse grootmacht neemt de Braziliaanse rechtsback over van Real Madrid, zo melden Spaanse media.

Dat de transfer een kwestie van tijd is, blijkt wel uit de reactie van Zinedine Zidane. De succestrainer van Real Madrid bevestigt desgevraagd dat Danilo op weg is naar een nieuwe club. "Hij is vertrokken", laat Zidane weten aan het Braziliaanse UOL.

Danilo is op weg naar Manchester City, waar hij naar verluidt zaterdag een medische keuring heeft ondergaan. De Premier League-club betaalt dertig miljoen euro en heeft Real Madrid nog eens vijf miljoen aan bonussen in het vooruitzicht gesteld.

Voor Danilo komt er een einde aan een frustrerende periode in Madrid. Hij kwam twee jaar geleden voor 31,5 miljoen euro over van FC Porto, maar kon het niveau niet aan. In 56 optredens voor De Koninklijke kwam hij tot drie doelpunten en negen assists. Bij City moet hij concurreren met Kyle Walker, die City voor 57 miljoen losweekte bij Tottenham Hotspur.