De moeilijkheden van RSCA op de transfermarkt, Weiler onthult het allemaal

De moeilijkheden van RSCA op de transfermarkt, Weiler onthult het allemaal

22-07-2017 16:50

RSC Anderlecht haalde met Sven Kums, Matz Sels en Henry Onyekuru enkele grote namen in huis. Daarnaast zag het tot dusver met Youri Tielemans maar één sterkhouder vertrekken, tot groot jolijt van René Weiler.

De Zwitserse coach is wel tevreden met de gang van zaken momenteel. Hij moest vorig jaar dan ook meermaals op tafel kloppen. "Ik heb een mening, een redelijk expliciete zelfs, en ik laat die horen. Maar het is de club die beslist."

Weiler beseft dat het niet altijd even makkelijk is. "Trouwens: de transfermarkt is ingewikkelde materie. Het is niet meer eenvoudig voor een club als Anderlecht om een speler voor 2 miljoen euro te kopen. De voorbije drie, vier seizoenen zijn de prijzen geëxplodeerd", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Of het team ook klaar is voor het nieuwe seizoen wil hij nog niet zeggen. "Zitten we in een comfortabelere situatie dan op dit punt vorig seizoen? Zeker en vast, en da’s ook aangenaam werken. Maar is het team stérker? Dat kan ik nog niet zeggen. Op het einde waren we zéér moeilijk te kloppen", besluit hij.