Kortrijk haalt uit en geeft Oostende veel stof tot nadenken voor Europees debuut

22-07-2017 14:55

KV Oostende leeft helemaal toe richting donderdag, wanneer het tegen Olympique Marseille de allereerste Europese match uit de clubgeschiedenis speelt. Er is nog wel wat werk aan de winkel voor Yves Vanderhaeghe en zijn ploeg, zo toonde KV Kortrijk aan in de derby: 3-0.

KV Kortrijk hield zaterdag de fandag en had Oostende uitgenodigd als sparringspartner. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij in het Guldensporenstadion. Al werd dat ondanks mogelijkheden voor Christophe Lepoint en Idir Ouali nog niet uitgedrukt in de score. KV Oostende kreeg na een half uur spelen echter de grootste kans tot dan toe. Fernando Canesin ging alleen op Thomas Kaminski af, maar de doelman won de tweedstrijd. In de 36e minuut kwam Kortrijk op basis van het overwicht terecht op voorsprong. Teddy Chevalier knalde raak uit een corner van Hannes Van der Bruggen. 1-0 was ook de ruststand.

Het spelbeeld bleef na de pauze ongewijzing. De Veekaa bleven het betere van het spel hebben. In minuut 58 leidde dit tot een treffer van Jovan Stojanovic. De goal van de middenvelder werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef bij 1-0 totdat Kortrijk in de slotfase de turbo vond. Opnieuw Chevalier en Abdul Ajagun maakten er een afstraffing van voor de bezoekers: 3-0. Oostende moet zich snel van deze tik zien te herpakken, want zaterdagmiddag staat er ook nog een ontmoeting met het Franse Lille OSC op het programma.