Weiler laat zich uit over ongeduldige Svilar: ''Da's echt geen schande''

Weiler laat zich uit over ongeduldige Svilar: ''Da's echt geen schande''

22-07-2017 10:10
3

Anderlecht strijdt zaterdagavond tegen Zulte Waregem om de Supercup. De Brusselaars zullen dat doen met Matz Sels in doel. Coach René Weiler verkiest Sels naar verwachting boven de talentvolle Mile Svilar.

De 17-jarige Svilar en zijn entourage zijn echter ongeduldig en schermen met interesse van het Portugese Benfica. Het is daarmee onduidelijk of Svilar voor het sluiten van de transfermarkt nog bij de selectie van Anderlecht zit. Herman Van Holsbeeck gaat snel om de tafel zitten met Svilar en diens gevolg. Weiler wil het liefst zo weinig mogelijk kwijt over de aanslepende kwestie.  "Ik wil dat liever niet in de krant bespreken", laat de Zwitser weten aan Het Laatste Nieuws.

Weiler geeft wel te kennen dat een uitleenbeurt in zijn ogen een optie is. "Ik kan alleen maar herhalen: jonge spelers moeten spelen. Lukt dat niet bij Anderlecht, dan kunnen ze altijd uitgeleend worden. Da's echt geen schande'', aldus Weiler. Er is echter wel een obstakel, want vader Ratko ziet een vertrek op huurbasis niet zitten voor zijn zoon.