RSCA, Club, Gent, de JPL: U hoeft dit seizoen geen enkel voetbalmoment te missen

RSCA, Club, Gent, de JPL: U hoeft dit seizoen geen enkel voetbalmoment te missen

22-07-2017 09:30

Voor de voetbalfanaten onder ons wordt het weer een jaar om te smullen. De Belgische competitie gaat volgende week vrijdag opnieuw van start. Daarnaast is er ook Europees voetbal te zien én spelen onze Rode Duivels nog voor het WK. Dit jaar zal u ook geen enkel voetbalmoment missen!

Onze openbare omroep doet het met clubvoetbal en nationaal voetbal. Op Eén worden de interlands van onze Rode Duivels uitgezonden, meer bepaald: België-Gibraltar (31/8), Griekenland-België (3/9), Bosnië-België (7/10) en België-Cyprus (10/10). Daarnaast zijn er ook nog de Red Flames die momenteel actief zijn op het EK in Nederland.

Niet alleen op Eén, maar ook op Canvas is er plaats voor voetbal. Naar goede gewoonte volgen Frank Raes en Filip Joos met enkele gasten ons competitievoetbal. Elke maandag wordt het voetbalprogramma Extra Time uitgezonden. De eerste uitzending staat gepland voor maandag 31 juli, net na de start van de competitie.

Buitenlands én binnenlands voetbal
Onze betaalzenders Telenet en Proximus zorgen voor het grootste voetbalpakket. Telenet heeft niet alleen ons binnenlands voetbal (de JPL en de Croky Cup), maar ook de grotere voetbalcompetities uit het buitenland (Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje). Daarnaast zorgt het exclusief voor de Engelse Premier League, de Eredivisie, de Braziliaanse Serie A, de Europa League en de Europese kwalificatiematchen voor het WK2018.

Ook bij Proximus is er genoeg Belgisch voetbal, met de Jupiler Pro League en de Proximus League. Daarnaast kan je bij Proximus ook terecht voor de Spaanse Liga, Franse Ligue 1, Italiaanse Serie A, FA Cup en de Schotse competitie.

Europees voetbal
Voor onze Europese wedstrijden in de Champions League moeten we zappen naar Q2. De commerciële zender zal de wedstrijden van Anderlecht uitzenden. Ook Club Brugge, dat tegen Istanbul Basaksehir speelt, wordt uitgezonden op Q2. Die terugwedstrijd in Istanbul wordt uitgezonden (2 augustus). Een dag later zendt het ook de Europese terugwedstrijd van KVO tegen Olympique Marseille uit.

Vier neemt Belgische voetbal over
Voor samenvattingen kon u vorig seizoen terecht bij VTM. Voortaan zal u daarvoor op Vier terecht kunnen. Op vrijdag en zaterdag komt het programma Sports Late Night met de doelpunten uit onze competitie. Bart Raes en Gilles De Coster zorgen afwisselend voor de presentatie. Op zondag wordt het een iets uitgebreidere uitzending, met een groter decor, actuagasten én Geert De Vlieger. Dat alles meldt Het Nieuwsblad.