Slechts twee nieuwkomers bij Anderlecht in de basis, bij Essevee twee paars-witten

Slechts twee nieuwkomers bij Anderlecht in de basis, bij Essevee twee paars-witten

22-07-2017 08:00

Om 20u30 start zaterdagavond de competitie 2017 - 2018 officieus. In de Supercup neemt Anderlecht het op tegen Zulte Waregem. Bij de landskampioenen verschijnen waarschijnlijk slechts twee nieukomers aan de aftrap. Bij Zulte Waregem staan er dan twee weer twee jongens met een recent Brussels verleden op het veld.

Volgens Het Laatste Nieuws krijgt Matz Sels in doel de voorkeur op Mile Svilar en Davy Roef. Frank Boeckx is na zijn rugblessure nog altijd onvoldoende hersteld om in actie te komen. Naast de huurling van Newcastle wordt nog een ex-Buffalo aan de aftrap verwacht, Sven Kums. Samen met Adrien Trebel en Leander Dendoncker vormt hij het middenveld. 

Henry Onyekuru begint dan weer op de bank. Alexandru Chipciu - vorig seizoen al een van de lievelingen van René Weiler - krijgt voorin de voorkeur op de Everton-huurling. Achterin blijven de jongens van vorig seizoen staan, inclusief Kara Mbodj, die nog altijd niet weg is.

Aan de overkant is het vooral letten op Michaël Heylen en Idrissa Doumbia. Anderlecht stuurde de twee jeugdspelers deze zomer door. Al kan Doumbia - momenteel gehuurd door Essevee - straks nog terugkeren naar het Astridpark. Leya Iseka, een andere huurling van paars-wit, begint bij Zulte Waregem op de bank. Met Derijck en Kaya beschikt Zulte Waregem nog over twee spelers die in de jeugd bij Anderlecht zaten. 

Vermoedelijke opstelling Anderlecht: Sels, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Kums, Chipciu, Teodorczyk en Hanni
Vermoedelijke opstelling Zulte Waregem: Bostyn, de Fauw, Derijck, Heylen, Hämäläinen, De Sart, Doumbia, Coopman, Kaya, Šaponjić en Olayinka