Target van Zulte Waregem test in Engeland: 'Hij maakt een zeer positieve indruk'

Target van Zulte Waregem test in Engeland: 'Hij maakt een zeer positieve indruk'

21-07-2017 22:30

Voor Robbin Ruiter lonkt er mogelijk een naar Engeland transfer. De doelman van FC Utrecht staat in de belangstelling van het reeds gedegradeerde Sunderland, zo weet Voetbal International te melden. 

Sunderland speelt dit seizoen in het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland. Ruiter is momenteel op proef bij The Black Cats en hoopt een contract in de wacht te slepen. Omdat de doelman vorig seizoen langdurig geblesseerd was, wil Sunderland zien hoe fit hij op dit moment is. Volgens zaakwaarnemer Dick van Burik maakt Ruiter echter een goede indruk in Noord-Engeland.

"Robbin maakt een zeer positieve indruk bij Sunderland. Hij heeft de laatste jaren bij FC Utrecht ook wel wat opgebouwd. Nu hoopt hij op een buitenlands avontuur. Sunderland zou een prachtig nieuw hoofdstuk kunnen zijn in zijn carrière."

Volgens Van Burik is de vermeende interesse van PSV, dat na het vertrek van Remko Pasveer naar Vitesse nog op zoek is naar een reservedoelman, niet serieus. "Wij hebben niets van PSV gehoord dus het heeft ook geen zin om daar over na te denken, al is het een fantastische club."

Ook Zulte Waregem had Ruiter op het oog, maar de eisen van de doelman waren te gortig voor Essevee