Grote opluchting voor Belgische clubs: Afrika Cup gaat op de schop

Grote opluchting voor Belgische clubs: Afrika Cup gaat op de schop

21-07-2017 10:41

Het format van de Afrika Cup gaat veranderen. Het voorstel om in de toekomst van 16 naar 24 deelnemers te gaan is donderdag aangenomen. Bovendien zal het tornooi vanaf 2019 in de zomer plaatsvinden. Dat maakte de Afrikaanse voetbalorganisatie CAF bekend.

De plannen om het deelnemersveld met acht landen uit te breiden lag al langer om tafel, maar het voorstel is tijdens een symposium in het Marokkaanse Rabat definitief goedgekeurd door leden van het CAF. De uitbreiding vindt plaats vanaf 2019. Titelverdediger Kameroen, waar Hugo Broos na zijn grote succes nog bondscoach is, heeft dan de eer om het gastland te zijn..

De uitbreiding van het aantal deelnemende landen is echter niet de enige aanpassing die het tornooi zal ondergaan. De Afrika Cup vindt nu nog altijd plaats in de winter, maar over twee jaar verhuist de titelstrijd echter naar juni en juli. Dit zal een grote opluchting zijn voor vele clubs, die midden in het seizoen de nodige spelers af moesten staan. Anderlecht en Standard werden het zwaarst getroffen, dus zij zullen zeer tevreden zijn met het besluit.