Ik wilde tekenen voor drie seizoenen bij Antwerp

"Ik wilde tekenen voor drie seizoenen bij Antwerp"

20-07-2017 17:00

Antwerp heeft sinds week een nieuwe flankspeler in de kern. Ivo Rodrigues moet mee voor de goals en assists zorgen. Rodrigues blijft voorlopig eigendom van FC Porto, ook al wilde hij dat zelf eigenlijk niet.

Rodrigues werd in de afgelopen jaren ook al verhuurd en wilde eigenlijk weg bij Porto. "Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten Portugal. Ik had het wel gehad met die uitleenbeurten en wou best voor drie jaar tekenen, maar de clubs kwamen geen transfersom overeen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Door de torenhoge afkoopclausule in zijn contract wordt er veel van hem verwacht, maar die dertig miljoen euro is erg overtrokken. "Noem me alsjeblief niet de man van dertig miljoen. Dat contract tekende ik vijf jaar geleden toen ik bij het tweede elftal van Porto speelde en de club nog helemaal in me geloofde", maakt hij duidelijk.

Rodrigues speelt op de flank, maar vindt zichzelf absoluut geen dribbelaar. "Wat voor speler ik dan wel ben? Ik werk en werk. Ik blijf altijd lopen om mijn team te helpen. Als je Ronaldo, Quaresma of Messi heet, mag je alleen lopen als je de bal hebt. Ik heb ook wel kwaliteiten, maar ik geef wel eens een slechte pass of trap eens over doel, maar ik blijf altijd werken."