OFFICIEEL: Genk laat aanstormend talent jaartje rijpen in Nederland

OFFICIEEL: Genk laat aanstormend talent jaartje rijpen in Nederland

20-07-2017 14:05

KRC Genk neemt afscheid van Kino Delorge. De Belgische jeugdinternational wordt voor één seizoen uitgeleend aan het Nederlandse FC Dordrecht, dat meldt de Nederlandse club via de officiële kanalen.

Genk geeft wel vaker jongeren de kans om zich te ontwikkelen in de A-kern. Voor Delorge was er echter geen plaats in de ploeg van Albert Stuivenberg. De Limburgers besloten om een oplossing te zoeken voor de verdediger. Die heeft het gevonden in Nederland. Delorgde wordt voor één seizoen uitgeleen aan het Nederlandse FC Dordrecht.

Die club heeft er een dramatisch seizoen opzitten, want het eindigde afgelopen seizoen maar op de negentiende plaats in de Jupiler League (Nederlandse Tweede Klasse). Het ontsnapte maar net aan de degradatie. Geen gemakkelijke opdracht dus voor Delorge, die bij Racing Genk nog een contract heeft tot volgende zomer.

De club is alvast tevreden met zijn komst. "Delorge is Jeugdinternational bij België onder-19. FC Dordrecht is blij dat ze Kino Delorge voor een jaar kunnen huren. Kino is een speler met veel potentie", klinkt het op de officiële website.