OFFICIEEL: Chicharito keert terug naar Premier League

OFFICIEEL: Chicharito keert terug naar Premier League

20-07-2017 18:45

Javier 'Chicharito' Hernández keert terug naar de Premier League. Het betrouwbare Kicker meldt donderdag dat Bayer Leverkusen en West Ham United in grote lijnen akkoord zijn over een transfer van de Mexicaanse spits. 

Twee jaar geleden maakte Hernández (29) de overstap van Manchester United naar de Bundesliga. Zijn debuutseizoen bij Leverkusen verliep uitstekend, met 26 treffers in 40 duels. Afgelopen jaargang maakte de international maar 13 goals. Hij zat bovendien een aantal keer op de bank.

Omdat het salaris zwaar op de begroting drukt bij Bayer, was de Duitse club bereid om Hernández deze zomer te verkopen. West Ham heeft nu toegehapt. The Hammers waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe goalgetter. Bayer ontvangt volgens Kicker zo'n zeventien miljoen euro voor Hernández, die in het seizoen 2014/15 op huurbasis actief was bij Real Madrid.

West Ham is druk bezig op de transfermarkt. Eerder deze week zou er met Stoke City ook al een akkoord bereikt zijn over de transfer van Marko Arnautovic.

Update 17u30 Javier Chicharito heeft bevestigd dat hij naar West Ham United vertrekt. Aan ESPN Mexico laat de spits van Bayer Leverkusen weten dat hij maandag een medische keuring zal ondergaan in Londen. De transfersom zou minimaal 14,5 miljoen euro bedragen.

Update 18u45 West Ham United heeft nu ook bevestigd dat Hernandez naar Londen komt. The Hammers melden donderdagavond dat er een deal is gesloten met Bayer Leverkusen. 'De voormalige spits van Manchester United en Real Madrid zal in de komende dagen naar Londen vliegen om de persoonlijke details in orde te maken en de medische testen te ondergaan', zo meldt West Ham op de officiële website.