Oefenmatchen: Antwerp en Kortrijk onderuit, Waasland-Beveren kan wel winnen

Oefenmatchen: Antwerp en Kortrijk onderuit, Waasland-Beveren kan wel winnen

19-07-2017 21:50

Heel wat Belgische ploegen haspelden woensdagavond een oefenwedstrijd af. VoetbalPrimeur.be geeft hieronder een handig overzicht van alle gespeelde partijen.


Antwerp - Cercle Brugge 0-1

De Great Old heeft een trainingswedstrijd achter gesloten deuren verloren tegen Cercle Brugge. Beide ploegen hadden in de voormiddag nog getraind, maar dat was er niet aan te merken. Uiteindelijk trok Cercle aan het langste eind dankzij een doelpunt van Crysan.

KV Kortrijk - Lille OSC 0-4
De Kerels hebben een zware 0-4 pandoering gekregen van de ex-club van Eden Hazard. Kortrijk botste simpelweg op een veel betere tegenstander. De Fransen maakte het verschil via Araujo, El Ghazi, De Preville en Terrier.

Reims - Charleroi 0-3
De Carolo's boekten een droge 0-3 overwinning op het veld van het Franse Reims. Pollet opende kort na de pauze de score voor de ploeg van Felice Mazzu. In het slotkwartier zetten Fortuna en Bedia de 0-3 op het scorebord.

AEK Athene - AA Gent 1-1
AA Gent heeft een oefenwedstrijd afgewerkt op het veld AEK Athene. De Buffalo's slaagden er echter niet in afstand te nemen van de Griekse club en bleven steken op 1-1. Nieuwkomer Franko Andrijasevic scoorde het enige Gentse doelpunt.

FC Capellen - Waasland-Beveren
De troepen van Philippe Clement hebben nog eens een overwinning geboekt. De Waaslanders wonnen met 0-2 op het veld van amateurclub Capellen. Cerigioni en Dhondt waren de doelpuntenmakers van dienst voor Clement.

Dender EH - RSC Anderlecht 1-3
Anderlecht heeft woensdagavond een moeizame oefenzege geboekt op FCV Dender EH. Paars-wit kon de 1-3 overwinning pas in de slotfase helemaal veilig te stellen. Andel Sarr zette de amateurclub op voorsprong, maar Sowah, Harbaoui en Ganvoula zetten de scheve situatie recht.

Quevilly - Standard Luik 0-2
Standard Luik lijkt kruissnelheid te komen richting de start van het nieuwe seizoen. De Rouches boekten tegen het Franse Quevilly hun derde oefenzege op rij. Orlando Sa zorgde voor beide doelpunten in de 0-2 overwinning.

Sparta Rotterdam - Club Brugge 1-1
Club Brugge speelde voor de twee keer tegen een Nederlandse ploeg, maar kon opnieuw niet winnen. Blauw-Zwart bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Jérémy Perbet maakte vanop de stip zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst.

Bocholt - Genk 2-7
KRC Genk heeft een ruime oefenzege geboekt op het veld van amateurclub Bocholt. De Limburgers wonnen maar liefst met 2-7. Youngster Edon Zhregova was één van de grote uitblinkers en scoorde twee doelpunten.

Sint-Truiden - Westerlo 0-0
Sint-Truiden en Westerlo in Herk-de-Stad tegenover elkaar tijdens een oefenwedstrijden. Beide ploegen hebben duidelijk nog werk voor de competitiestart. Na een matige pot voetbal stond er 0-0 op het scorebord.

Eupen - Metz 0-2
De club uit de Oostkantons ging op eigen veld onderuit tegen Metz. Hein en Poblete bezorgden de Franse club een 0-2 overwinning.