Anderlecht geraakt slechts met veel moeite voorbij Dender

19-07-2017 20:49
2

Anderlecht heeft woensdagavond een moeizame oefenzege geboekt op FCV Dender EH. Paars-wit wist de overwinning slechts in de slotfase helemaal veilig te stellen: 1-3.

René Weiler gebruikte de match tegen FCV Dender EH om ook nog wat overbodige spelers wat speeltijd te gunnen. Zo stonden Diego Capel en Hamdi Harbaoui aan de aftrap. Met Matz Sels en Henry Onyekuru kwamen echter ook enkele grote aankopen in actie. Zij konden echter niet voorkomen dat Anderlecht al na een kwartier op achterstand kwam. Andel Sarr wist Sels te verschalken: 1-0 voor de ploeg uit de Eerste Amateurklasse.

Anderlecht moest achtervolgen en wist de scheve situatie nog voor rust recht te zetten. Een inzet van Emmanuel Sowah zat tussen een voorzet en schot in, maar de gelijkmaker stond wel op het scorebord. Net voor rust was Harbaoui alert in de zestien en kopte hij de Brusselaars op voorsprong: 1-2. Hoewel Anderlecht na rust nog enkele mogelijkheden kreeg, bleef de beslissing wel heel lang uit. Pas in de 89e minuut maakte Silvere Ganvoula er 1-3 van, wat de eindstand betekende.