Ciman komt nog eens terug op verhuis naar Canada: Mijn vrouw brak in tranen uit

Ciman komt nog eens terug op verhuis naar Canada: "Mijn vrouw brak in tranen uit"

18-07-2017 23:30

Laurent Ciman verliet Standard twee jaar geleden om zijn geluk te beproeven bij Montreal Impact in de Amerikaanse Major Soccer League (MLS). De verdediger maakte er nooit een geheim van dat hij naar Canada vertrok voor zijn autistische dochtertje. Tijdens een interview met FIFA.com doet Ciman nogmaals het verhaal van zijn transfer. 

"Canada is de perfecte plaats om mijn dochtertje op te voeden. Mijn vrouw maakte al plannen om naar hier te verhuizen na mijn voetbalcarrière. Toen ik er achter kwam dat Montreal actief was in de MLS heb ik er echter alles aan gedaan om mijn overstap te realiseren. Ik moest dit doen voor mijn familie. Zij hebben al zoveel opofferingen gedaan voor mij."

"Nu was het mijn beurt. Toen ik mijn vrouw het nieuws vertelde, brak ze in tranen uit", aldus Ciman. De Rode Duivel voelt zich ondertussen helemaal thuis in Canada. "Het heeft een tijdje geduurd, maar nu zijn we helemaal ingeburgerd. Ik was verrast door de mogelijkheden van deze club. Bovendien wordt de MLS elk jaar groter. Ik ben blij om daar deel van uit te maken."