'Everton neemt afscheid van doelman en dat kan gevolgen hebben voor Roef'

'Everton neemt afscheid van doelman en dat kan gevolgen hebben voor Roef'

18-07-2017 14:11

Everton gaat op de Spaanse toer, als we de Spaanse pers mogen geloven. Everton-doelman Joel Robles staat voor een vertrek naar Spanje, terwijl Jonathan Viera op de nominatie staat om naar de club van manager Ronald Koeman te komen.

Robles is door de komst van Jordan Pickford, voor wie Everton deze zomer 35 miljoen euro betaalde, definitief géén eerste doelman komend seizoen en kiest waarschijnlijk eieren voor zijn geld. Deportivo La Coruña is volgens Marca de belangrijkste gegadigde voor de doelman. Dit zou de kans op een mogelijke rentree van Davy Roef bij Depor serieus verkleinen, omdat het aantal keepers met de komst van Robles al op drie zou komen.

Koeman, die vorig seizoen meerdere keren wisselde tussen Robles en Maarten Stekelenburg, neemt de beslissing om Robles te verkopen, omdat de 27-jarige Spanjaard geen nieuw contract wil tekenen. Everton ontvangt volgens Marca een 'bescheiden bedrag'.

Everton is van plan om een stuk meer te betalen voor Viera, zo meldt hetzelfde Marca. De 27-jarige aanvallende middenvelder heeft een vastgestelde afkoopsom van 30 miljoen euro in zijn Las Palmas-contract staan en The Toffees zijn bereid daaraan te voldoen. Met Davy Klaassen en Wayne Rooney haalde Everton al twee middenvelders binnen die een offensieve rol kunnen vervullen.