Schok door voetballand: Spaanse bondsvoorzitter en zoon opgepakt door politie

Schok door voetballand: Spaanse bondsvoorzitter en zoon opgepakt door politie

18-07-2017 11:20
1

De Spaanse bondsvoorzitter Angel Maria Villar en zijn zoon Gorka zijn dinsdag opgepakt op verdenking van corruptie. Een speciale anti-corruptie-eenheid heeft het tweetal ingerekend.

Onder toeziend oog van rechter Santiago Pedraz werden vader en zoon door de Spaanse politie in de boeien geslagen. Het duo is vastgezet op verdenking van het vervalsen van documenten, corruptie en verduistering. Villar zou onder meer het geld van de Spaanse bond hebben gebruikt voor het paaien van regionale directeuren, die hem vervolgens zouden hebben geholpen met zijn herverkiezing als Spaanse bondsvoorzitter.

De arrestatie van Villar slaat als een bom in in voetballand. De 67-jarige Villar is namelijk ook een van de vice-presidenten van de Europese voetbalbond UEFA. Hij was in 2015 na de schorsing van Michel Platini zelfs even waarnemend voorzitter van de UEFA. Villar moest eerder een boete van 22.000 euro betalen voor het niet verlenen van zijn medewerking aan het FIFA-onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.