'Standard doet water bij de wijn en accepteert verlies voor floptransfer'

'Standard doet water bij de wijn en accepteert verlies voor floptransfer'

17-07-2017 14:45

Standard Luik geraakt spoedig af van middenvelder Birama Touré. De grote floptransfer staat op het punt om te verkassen naar de Franse tweedeklasser AJ Auxerre. Dat schrijft La Dernière Heure.

De Waalse krant meldt dat de 25-jarige Touré maandagmiddag in Frankrijk arriveert voor de medische keuring. Verder staat niks meer een transfer. Standard lijkt zodoende eindelijk een oplossing te hebben gevonden voor de compleet overbodige Touré. Eind juni kreeg de achtvoudig international van Mali al te horen dat hij op zoek moest naar een nieuwe club. Touré werd zelfs in de opgerichte C-kern gedumpt.

Auxerre verlost hem dus van deze uitzichtsloze situatie. Standard betaalde vorig zomer nog meer dan een half miljoen euro aan Nantes om de verdedigende middenvelder te strikken. De samwerking werd echter een complete flop. Na drie optredens hadden de Rouches al genoeg gezien en werd hij tijdens de wintermercato al uitgeleend aan Auxerre. De Fransen zagen het wel in hem zitten en wilden hem graag houden.

Het gat tussen vraag een aanbod was echter groot, waardoor het lang duurde voordat beide clubs een akkoord wisten te sluiten. Iedereen, inclusief Touré, heeft water bij de wijn moeten doen om de deal tot stand te laten komen. Standard heeft daarbij wel een verlies moeten accepteren, want het recupereert volgens LDH minder dan 500.000 euro van de betaalde transfersom. Touré moest ook inleveren, maar had dat er graag voor over om een naar verluidt driejarig contract bij Auxerre te tekenen. Hij wilde namelijk ook zo snel mogelijk weg uit Luik.