Zulte Waregem krijgt serieus gehavend Anderlecht tegenover zich

Zulte Waregem krijgt serieus gehavend Anderlecht tegenover zich

17-07-2017 10:53
7

Anderlecht oefende dit weekend tegen Lierse SK. Paars-wit haalde het met 2-0. Opvallend was het aantal afwezigen bij de landskampioen. Het is nu al duidelijk dat de meeste van die jongens binnen een week niet klaar zijn voor de dienst. Dat is best vervelend voor Anderlecht, want dan wacht de strijd met Zulte Waregem om de Supercup.

Frank Boeckx was er tegen Lierse nog niet bij. De doelman herstelt nog altijd van een operatie aan de rug. Ondertussen lijkt René Weiler wel zijn keuze onder de lat gemaakt te hebben Matz Sels krijgt de voorkeur op Mile Svilar en Davy Roef. Voor beide jonge keepers zoekt Anderlecht nog een oplossing. 

In de achterhoede ontbraken tegen Lierse drie pionnen. Ivan Obradovic ontbrak op links. De Serviër werd tegen Lierse in de basis nog vervangen door Adrien Trebel, maar de kans is klein dat de middenvelder in de Supercup daar weer gaat spelen. Volgens La Dernière Heure stoomt Anderlecht Obradovic klaar voor zaterdag.

In het centrum was er geen sprake van Bram Nuytinck. Voorlopig kan Weiler wel nog beschikken over Kara Mbodj, die speelde tegen Lierse en bedankte voor een aanbieding uit Frankrijk. Zulte Waregem moet ook Andy Najar niet vrezen. De rechtsback krijgt rust na problemen met zijn hamstring. 

Op het middenveld lijkt Nicolae Stanciu niet klaar. Hij sukkelt met een kleine blessure. Ook Lukasz Teodorczyk blijft nog altijd op de sukkel.