Talent genoeg, maar geen plaats bij KRC Genk dus een oplossing wordt gezocht

  Talent genoeg, maar geen plaats bij KRC Genk dus een oplossing wordt gezocht

  maandag 17 juli 2017 om 11:20

  Bij KRC Genk loopt er heel wat talent rond, dat hoopt op een doorbraak. Dante Vanzeir is zo'n jongen die dit seizoen op de deur van de Jupiler Pro League wil kloppen. Er is enkel maar één probleem voor de negentienjarige aanvaller, de concurrentie is moordend. Vanzeir beseft dat zelf ook en staat daarom niet weigerachtig tegenover het uitleenbeurt. 

  Tijdens de afgelopen oefenmatchen van KRC Genk mocht Vanzeir zich bewijzen nu hij terug is van een blessure. "Ik voel me dag na dag sterker worden. Met de conditie zit het al goed. Nu moet ik nog balgevoel en matchritme kweken. Ik zal wel de hele voorbereiding nodig hebben om opnieuw op mijn niveau van vroeger te geraken", klinkt het in Het Belang van Limburg

  "Mijn knie voelt goed aan. Schrik heb ik niet. Eens op het veld, vergeet ik die blessure. Ik schuw ook de duels niet en mijn explosiviteit komt stilaan terug. Als je dan een paar doelpuntjes kan meepikken, is dat goed voor het vertrouwen. Niet dat ik daarop gefocust ben. Maar efficiëntie is wel belangrijk voor een spits."

  Vanzeir beseft dat het niet eenvoudig zal zijn om bij Genk dit seizoen door te breken. "Natuurlijk is het voor mij belangrijk om in de komende maanden minuten te maken. Alleen zo kan ik weer ervaring opdoen. Kan het bij Genk? Des te beter. Maar uitlenen is ook een optie. Desnoods op een iets lager niveau. Ik zou dat niet als een stap terug beschouwen. Maar dat wordt misschien eerder iets voor de winterstop. Ik zal in geen geval overhaast tewerkgaan. Ik ben nog jong, mijn tijd komt wel."

  Poll

  Wat moet Vanzeir doen?

  (486 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Talent genoeg, maar geen plaats bij KRC Genk dus een oplossing wordt gezocht