'Weiler maakt beslissing en heeft eerste doelman gekozen'

'Weiler maakt beslissing en heeft eerste doelman gekozen'

17-07-2017 10:00
9

Anderlecht speelt zaterdag zijn eerste 'belangrijke' wedstrijd van het jaar. In de Supercup neemt de landskampioen het op tegen bekerwinnaar Zulte Waregem. Pas dan zal te zien zijn wie bij paars-wit dit seizoen begint als vaste nummer één. Al denkt Het Laatste Nieuws het antwoord al te kennen. 

Echt verrassend is het niet. Weiler gaat tegen Zulte Waregem en in het begin van de competitie kiezen voor Matz Sels. Anderlecht bewoog hemel en aarde deze zomer om hem te huren van Newcastle en dat is niet om op de Brusselse bank te komen zitten.

De ervarenheid van Sels haalt het boven het talent van Mile Svilar. De jonge doelman had dit seizoen op zijn kans gerekend bij het eerste elftal, maar ontwaakt nu uit zijn droom. Mogelijk leent Anderlecht hem uit. Er zijn wel twee problemen. Vader Ratko ziet een uitleenbeurt niet meteen zitten en Mile begint aan zijn laatste contractjaar in Brussel. 

Frank Boeckx, die vorig seizoen een belangrijk aandeel had in de titel is nog niet fit. Op Davy Roef rekent Weiler helemaal niet meer.