Leko vliegt stevig uit tegen Club Brugge-speler: 'Toen werd hij gek'

Leko vliegt stevig uit tegen Club Brugge-speler: 'Toen werd hij gek'

17-07-2017 08:30
8

Club Brugge heeft voorlopig geen ideale voorbereiding. Met Waasland-Beveren en AZ verloor het al twee keer van relatief bescheiden tegenstanders. Het Laatste Nieuws ziet dat Ivan Leko nog werk heeft.

De eerste helft van Club Brugge was verdienstelijk, maar globaal gezien was het niet voldoende. "Een nieuw systeem en nieuwe spelers inpassen, dat vraagt tijd. Toch had Ivan Leko zaterdag in Deinze na één maand voorbereiding - tien dagen voor de eerste echte wedstrijd - ongetwijfeld meer van zijn team verwacht."

Nochtans waren er staaltjes van Leko-voetbal te zien. "Club speelde tegen AZ bij vlagen het voetbal dat de Kroaat wil zien: vlot combinatievoetbal, hoge pressing, snelle spelhervattingen, opkomende vleugelbacks en veel beweging rond de bal. Voor de rust viel dat nog mee, maar na de pauze leek de prestatie van Blauw-Zwart nergens op."

Vooral de mentaliteit moet dringend anders. "Tegen een veredelde B-ploeg van AZ, dat net een oefenstage achter de rug had, liep Club er even gelaten als inspiratieloos bij. Dat het voor de Bruggelingen over tien dagen money time is, was er allesbehalve aan te zien. Gek werd Leko toen Vanaken ging klagen bij de ref in plaats van de verloren bal snel te willen heroveren."

Wankele defensie
Vooral achterin leek Club bij momenten een zeef. "De drie tegendoelpunten geven weinig vertrouwen, ook al ging de nochtans betrouwbare Denswil bij twee ervan in de fout. De fans moeten hopen op beterschap in de laatste test voor de typeploeg, vrijdag tijdens de Brugse Metten tegen Athletic Bilbao."