Red Flames laten de kansen liggen en verliezen openingsmatch op EK

16-07-2017 22:34
1

De Red Flames hebben niet kunnen verrassen op de eerste speeldag van het EK vrouwenvoetbal. Onze nationale damesploeg ging al strijdend ten onder tegen Denemarken, dat genoeg had aan een vroeg doelpunt. Het werd 1-0.

De Red Flames waren duidelijk de underdog vooraf en nog voor het EK goed en we begonnen was voor hen, was daar al de achterstand. Keepster Justien Odeurs zag er niet goed uit op een vrije trap en ze duwde het leer tegen de lat. In de rebound kopte Sanne Troelsgaard de openingstreffer binnen.

De Red Flames kenden een moeilijke eerste helft en moesten het spel ondergaan. De Deense vrouwen kwamen enkele keren dicht bij de 2-0, maar de Red Flames gooiden zich voor elke bal. Aan de inzet lag het niet.

"Meer druk naar voor", klonk de boodschap tijdens de rust en dat hielp. Onze landgenotes kwamen beter in de wedstrijd en een gelijkmaker hing in de lucht. Cayman devieerde een schot met de hal, maar de poging werd alsnog uit doel geranseld. Onzia en Wullaert strandden eveneens op de Deense keepster en in de slotfase troffen de Red Flames zelfs de lat. De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet. Het bleef 1-0.