Club Brugge niet klaar voor Champions League? Leko kan niet tevreden zijn

Club Brugge niet klaar voor Champions League? "Leko kan niet tevreden zijn"

16-07-2017 11:00
1

Club Brugge verloor zaterdagavond voor de tweede keer op rij een oefenmatch. Na de nederlaag tegen Waasland-Beveren liep het ook mis tegen AZ. De kranten zagen een goed begin, maar Club Brugge kon dat niet volhouden.

Club kwam al na amper vier minuten op voorsprong, maar ging toch nog met 3-1 de boot in. "Club legde gisteren bij momenten goed voetbal op de mat. Al na vier minuten had AZ prijs toen Refaelov en Palacios gingen combineren op de rechterflank. De voorzet van de Colombiaanse rechtsachter werd met een volley door Limbombe in doel gewerkt. Club bleef domineren, maar nam gaandeweg wel wat gas terug", staat in Het Nieuwsblad.

De tweede helft was er te veel aan voor Club. "Het verloor de controle over de wedstrijd volledig na de rust, waardoor AZ – niet eens zo overtuigend gisteren – met sprekend gemak mocht uitlopen.. Perbet, Dennis en later Rotariu en Claudemir kwamen in, maar echt grote kansen bracht dat niet meer op. Conclusie: Club deed gisteren uiteindelijk meer twijfelen dan overtuigen, al heeft het nog tien dagen en een Brugse Metten tegen Athletic Bilbao om finaal de puntjes op de i te zetten."

Ook in Het Laatste Nieuws klinken er twijfels. "Een fantastische aanval via Denswil, Palacios en Refaelov werd door de vleugelspits aan de tweede paal afgerond. Tegen een mix van basisspelers en wissels liet Club goeie dingen zien, al kwam ook AZ geregeld in de buurt van Horvath. Blauw-Zwart speelde één degelijke helft, maar presteerde na de rust ondermaats. Echt tevreden kon Leko na de eerste serieuze oefengalop van zijn typeploeg niet echt zijn."