Genkenaar op randje van doorbraak: Stuivenberg kijkt niet naar leeftijd

  Genkenaar op randje van doorbraak: "Stuivenberg kijkt niet naar leeftijd"

  zondag 16 juli 2017 om 10:45

  Bij Racing Genk staan er heel wat jeugdspelers klaar om door te breken, onder hen ook Paolo Sabak. Die amper achttienjarige middenvelder stak zijn neus vorig seizoen al aan het venster. Dit seizoen wil hij een stap vooruit zetten.

  Sabak speelde eerder bij zowel Racing als KV Mechelen, maar kwam in 2013 over naar Genk. Hij werd opgepikt door jeugdtrainer David Vanvuchelen. "Hij sprak mij inderdaad aan na een wedstrijd. Hij was onder de indruk van mijn kwaliteiten en zei me dat als ik naar Genk zou komen nog meer progressie zou kunnen boeken. Iedere voetballer geraakt gecharmeerd als hij een aanbod krijgt van een mooie club als Genk. Ik wist dat men er heel veel tijd en energie in de jeugdwerking steekt en er een goede doorstroming naar de A-kern is", vertelt hij op de officiële website.

  Sabak was als jeugdspeler niet altijd de gemakkelijkste. "Ik kan niet ontkennen dat ik af en toe wel koppig kan zijn. Het is niet zo dat ik geen respect heb voor trainers, integendeel. Maar ik vind het belangrijk dat je als voetbalspeler ook je mening mag geven over bepaalde spelsituaties. Trainer Davy Deraeve maakte mij op mentaal vlak sterker. Hij zette me vaak op mijn plaats. Ook met trainer Michel Ribeiro had ik een goede band.

  "Ik herinner mij een ochtendtraining een aantal jaren geleden. Hij zag dat ik niet goed in mijn vel zat, ik had heimwee. Trainer Michel stuurde me naar binnen en zei me dat ik naar huis mocht gaan. Hij had de situatie perfect door. Ik zal hem zeker missen in Genk maar langs de andere kant wens ik hem het allerbeste toe in Amerika."

  Ambities voor komend seizoen
  Sabak mocht vorig seizoen al debuteren bij de A-ploeg, toen nog onder Peter Maes. "We stonden voor met 0-3. Al de hele wedstrijd had ik het gevoel dat deze wedstrijd het ideale moment was om mijn debuut te mogen maken. In de 80e minuut riep Peter Maes me naar de bank. 'Maak u klaar kleine', zei hij. Het moment dat ik op het veld stapte vergeet ik nooit. Het was genieten vanaf de eerste seconde want hiervoor had ik mijn hele leven al hard gewerkt. Ik ben God nog altijd dankbaar voor dat moment, maar zeker ook mijn familie die er altijd voor mij is. We wonnen die wedstrijd uiteindelijk simpel. Het werd een prachtige avond."

  Dit seizoen wil hij nog veel van die prachtige avonden meemaken. "Ik ben in Genk met een missie en heb heel veel ambitie maar besef dat de bal in mijn kamp ligt. Hoe harder ik werk, hoe groter de kans dat ik minuten kan maken bij het eerste elftal want onze trainer kijkt niet naar leeftijd, wel naar kwaliteit."

  Plaats een reactie

  BS90 +3486
  zondag 16 juli 2017 om 10:52
  Heel leuke speler: tweevoetig, grote actieradius, verfijnde passing. Een Pozuelo in wording
  Vind ik leuk
  DDT +1955
  zondag 16 juli 2017 om 10:55
  Verkoop pozo dan
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Genkenaar op randje van doorbraak: "Stuivenberg kijkt niet naar leeftijd"