United dacht niet aan megatransfer: 'Tijd niet verdoen aan mission impossible'

United dacht niet aan megatransfer: 'Tijd niet verdoen aan mission impossible'

16-07-2017 08:19

José Mourinho heeft een terugkeer van Cristiano Ronaldo bij Manchester United nog maar eens uitgesloten. Volgens de Portugese manager zijn The Red Devils nooit bezig geweest met de komst van zijn landgenoot van Real Madrid.

Ronaldo kondigde in juni na beschuldigingen van belastingfraude zijn vertrek uit de Spaanse hoofdstad aan. Onmiddellijk werd de 32-jarige aanvaller in verband gebracht met Manchester United, waar hij tussen 2003 en 2009 al zeer succesvol was. Mourinho ontkent evenwel dat er pogingen zijn gedaan om Ronaldo terug te halen naar Old Trafford.

"Ik ga mijn club niet vragen om tijd te verdoen aan spelers die een mission impossible zijn", zegt Mourinho tegen de BBC. "Ronaldo is zo'n belangrijke speler voor zijn club. Een speler met heel veel economische waarde. We konden geen reden bedenken waarom Ronaldo zou kunnen vertrekken."

United leek Alvaro Morata wel los te weken bij Real Madrid, maar die deal liep op de klippen door de torenhoge vraagprijs. "Het is jammer", reageert Mourinho. "Hij haalde onder mij het eerste elftal en ik heb een speciaal gevoel bij hem. Ik heb ervan genoten om zijn ontwikkeling te zien bij Juventus en Real. Maar we bereikten geen akkoord."