Weiler goochelt erop los, krijgt Trebel nieuwe positie?

Weiler goochelt erop los, krijgt Trebel nieuwe positie?

zaterdag 15 juli 2017 om 21:33

Het Anderlecht van René Weiler won zaterdagavond met 0-2 van Lierse, voor de gelegenheid deed het dat in een 3-5-2 opstelling. Hanni werd zo schaduwspits, maar vooral de positie vean Trebel was opmerkelijk.

Trebel stond niet centraal op het middenveld, maar speelde de facto als linksachter. Dat was een onverwachte meevaller. Trebel strok zijn streng en leverde zelfs een assist af voor Sven Kums. De vraag is wel of de match een goede indicatie was van Trebel zijn potentieel op die nieuwe positie. Tegen de club uit Eerste Klasse B werd hij verdedigend niet echt getest.

Een extra optie voor op links zou niet slecht zijn voor René Weiler, die niet bepaald dik zit in de linkerflankspelers. Ivan Obradovic is eerste keuze als linksback, maar door het vertrek van Frank Acheampong zijn er weinig alternatieven. Anderlecht lijkt ook niet meteen van plan om nog een nieuwe linksachter te gaan halen.

Plaats een reactie

juan +193
zaterdag 15 juli 2017 om 21:45
3-5-2 opstelling is mijn inziens de beste opstelling met de volgende ploeg; Svilar, Appiah, Spajic, Obradovic, Najar, Dendoncker, Trebel, , Hanni, Stanciu, Onyekuru, Teodorczyk
Vind ik leuk
Mario_ +1025
zaterdag 15 juli 2017 om 23:17
Mooie opstelling, maar dan Dendoncker mee inzakken. Tegen Lierse is dat geen probleem, tegen betere ploegen...
Nog steeds geen stappen richting nieuwe verdediger ? Mbemba is polsen. Kabasele ? ....
Teo zou ik vervangen door Ganvoula
Vind ik leuk
Patfey +3594
zondag 16 juli 2017 om 01:33
3-5-2 of 3-4-3 maar dan wel met ansdere verdedigers :
Svilar, Spajic - X (Kara?) - X (aub niet Nuytinck), Najar-Kums-Dendonckere-Hanni-Obradovic, Onyekuru, Teodorczyk. Dus een linksvoetige, uitvoetbaleende verdediger absoluut nog nodig en Kara vervangen als die vertrekt.
Vind ik leuk
zondag 16 juli 2017 om 08:13
Olivier is er toch nog
Vind ik leuk
Patfey +3594
zondag 16 juli 2017 om 09:28
Volledig hersteld en na deelname aan de volledige voorbereiding zie ik voor hem zeker nog een belangrijke rol bij Anderlecht, maar ik vrees dat hij iets te oud is om een seizoen lang titularis te zijn, zeker mer CL erbij.
Voor een driemansverdediging lijkt me met Kara, Spajic, Deschacht, Appiah, Nuytinck en Delcroix de spoeling wat dun, en zeker qua uitvoetballend vermogen. Najar en Obradovic zie ik verdedigend enkel in een viermansverdediging, en in dat concept zitten we dan weer wat krap op de linksback (geen echte doublure voor Obradovic tenzij Sowah en jeugd).
Ideaal ware een kwalitatieve, uitvoetballende linksvoetige verdediger, die zowel centraal als op de flank kan spelen (en dus Kara bij vertrek evenwaardig vervangen, zeker qua kopspel).
[Reactie gewijzigd op zondag 16 juli 2017 om 19:23]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Weiler goochelt erop los, krijgt Trebel nieuwe positie?