Overzicht: Zulte en KVO slikken onverwachte nederlagen

15-07-2017 20:45

Heel wat Belgische ploegen hadden voor zaterdag een oefengalop gepland, drie van die wedstrijden zijn pas afgelopen. Zulte Waregem én KV Oostende gingen de boot in, STVV kon twee goals vieren van nieuwkomer Gueye.

Zulte Waregem liet zich aftroeven door Waasland-Beveren, het werd 0-1. Aan kansen geen gebrek voor de troepen van Franckuy Dury, maar de afwerking was ondermaats. Uiteindelijk was het niet toevallig Zinho Gano die op het halfuur voor de enige goal in de wedstrijd zorgde.

Ook KV Oostende heeft geen topavond achter de rug. Het verloor met 1-3 van Oud-Heverlee Leuven uit Eerste Klasse B. Storm zette de Leuvenaars vlak voor rust op voorsprong vanop de stip. Na rust leek Oostende zich te herpakken met een goal van Musona, maar het ging uiteindelijk nog helemaal kopje onder.

STVV kon wél winnen van een tegenstander uit 1B: het klopte namelijk Beerschot Wilrijk. De Antwerpenaars lagen zeker niet onder in de partij, maar Gueye bewijst nu al dat hij een nuttige transfer gaat zijn. Met twee goals (één voor de rust, één erna) maakte hij Beerschot Wilrijk monddood.