Belgische doelman staat zijn winstpremie af: Dat is me veel meer waard

Belgische doelman staat zijn winstpremie af: "Dat is me veel meer waard"

15-07-2017 18:45
2

Jorn Brondeel schenkt de winstpremie die hij van de gebroeders Azimi kreeg voor het promoveren met NAC Breda aan De Bolster, een zorginstelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking en volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel.

"Zij hebben het geld harder nodig dan ik. Ik wil iets voor hen betekenen, omdat me dat veel meer waard is", zegt onze landgenoot, wiens moeder bij het De Bolster werkt, tegen BN DeStem. "Op die manier kan ik, hoe klein ook, als voetballer iets terug doen voor mensen die het minder hebben."

De selectie van NAC kreeg in totaal 110.000 euro van de broers en de spelers zullen dat bedrag onder verdelen onder al het personeel van de club. "Ik heb vernomen dat we per persoon 1.500 euro bruto krijgen. Het bedrag dat ik netto overhoud, schenk ik aan de gehandicapten waar mijn moeder dagelijks mee werkt."

Brondeel, inmiddels doelman van FC Twente, weet waarvoor hij het doet. "Mijn moeder vertelde een verhaal over een jongen die dolgraag voetbalt, maar niet genoeg financiële middelen heeft om voor een volledig jaar de onkosten te betalen. Toen ik dat hoorde, brak mijn hart..."

In ons land stond Brondeel op de loonlijst van Zulte Waregem, Antwerp en Lierse.