Deal bijna rond: 'Belgische doelman gaat Real Madrid verlaten'

Deal bijna rond: 'Belgische doelman gaat Real Madrid verlaten'

15-07-2017 16:15
3

De Belgische doelman Alex Craninx staat op het punt om een opvallende transfer te maken. De doelman uit de tweede ploeg van Real Madrid gaat tekenen in Nederland.

Craninx traint nu al een week mee bij Sparta, een club uit Rotterdam. Hij heeft het kennelijk naar zijn zin daar, onder meer door het vertrouwen van coach Alex Pastoor. "Hij belde me en vertelde me dat hij vertrouwen in mij had, dat hij wilde dat ik een contract zou tekenen bij Sparta. Volgens hem zou een overstap naar de Eredivisie een grote stap zijn in mijn carrière en om te kunnen groeien. Het zou een goed tussenstation zijn om later de overstap naar een grotere ploeg te kunnen maken. Pastoor zei tegen me dat Sparta me daarbij kan helpen", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

In de afgelopen week kon Craninx wennen aan het trainingsritme in Nederland. "Want dat is heel anders dan in Spanje. Ik heb mijn hele leven in Spanje gewoond. In Nederland begint alles veel eerder, maar de dag eindigt ook eerder. Het zijn dingen waar ik me makkelijk aan kan aanpassen. Ik kom hier om te werken, te trainen en zoveel mogelijk minuten te maken."

Aan een vergelijking tussen de twee clubs waagt Craninx zich liever niet. "Real Madrid is de beste club ter wereld, je kunt deze ploegen niet vergelijken. Het niveau van de faciliteiten, de aandacht van de media, de trainingen, het is allemaal anders. Sparta is een bescheiden, familiaire club. Ik ben deze week door iedereen geholpen met alles. Ik ben blij dat Sparta me de mogelijkheid wil geven om te kunnen concurreren en spelen op het hoogste niveau. Ik zie dat als een mooie kans", besluit de 21-jarige keeper.