Ik ben naïef geweest om te denken dat KV Mechelen op dat vlak anders is

"Ik ben naïef geweest om te denken dat KV Mechelen op dat vlak anders is"

15-07-2017 09:00

Xavier Chen gaan we aankomend seizoen niet meer zien op de Belgische velden. De verdediger hing deze zomer zijn schoenen aan de haak. Hij had nog willen spelen, maar met KV Mechelen kwam Chen er niet uit. 

Chen had een een mondeling akkoord met Malinwa voor nog een extra seizoen. "Ik stemde in op voorwaarde dat iedereen binnen de club honderd procent achter die beslissing stond. Zowel het bestuur als de coach hebben me toen verzekerd dat ze op me rekenden", aldus Chen in Gazet van Antwerpen.

"We hebben toen in wederzijds vertrouwen een mondeling akkoord gesloten. Als Ferrera dan twee maanden later opeens zegt dat hij niet meer op me rekent ... Ja, ik voelde me bedrogen. Dat was een klap in mijn gezicht."

Chen voelt zich slecht behandeld. "Ik zit lang genoeg in het voetbal om te weten dat het soms een vuil wereldje kan zijn. Ik ben naïef geweest om te denken dat KV op dat vlak anders is. Na acht jaar goed te hebben samengewerkt ging ik uit van een wederzijds vertrouwen tussen mij en de club."