'Sneijder heeft eis voor nieuwe club en kan niet terug naar Turkije: 20 miljoen'

'Sneijder heeft eis voor nieuwe club en kan niet terug naar Turkije: 20 miljoen'

15-07-2017 07:40

Het is ondenkbaar dat Wesley Sneijder in de toekomst nog in Turkije gaat voetballen. Bij het ontbinden van zijn contract is volgens het Algemeen Dagblad de afspraak gemaakt dat Galatasaray twintig miljoen euro ontvangt als Sneijder binnen drie jaar bij een andere Turkse club gaat voetballen.

Vrijdag werd bekend dat Sneijder en Galatasaray uit elkaar zijn gegaan door het contract tot medio 2018 te ontbinden. De Turkse club vroeg aanvankelijk nog een transfersom van 7,5 miljoen euro voor de middenvelder, maar besefte ook dat het salaris van vijf miljoen euro zwaar op de begroting drukt. De speler zelf wilde zijn contract graag verlengen, de club zag dat anders. Volgens De Telegraaf heeft Sneijder nog geen nieuwe club gevonden en gaat hij zich de komende weken oriënteren. De Oranje-international wil bij een nieuwe club in ieder geval een contract voor minimaal twee jaar, tot medio 2019 of later.

De interesse uit China en van het Amerikaanse LA Galaxy is bekend, maar de club uit Los Angeles begint pas in maart aan het nieuwe seizoen en volgens het AD zou voor de tussenperiode dan een oplossing gezocht moeten worden. Voor Sneijder is het belangrijk om op een hoog niveau te blijven spelen met het oog op eventuele deelname van Oranje aan het WK 2018. Sampdoria werd eerder ook genoemd, maar een transfer naar de Italiaanse club is volgens de krant geen optie meer.