Wintertarget van Club Brugge doet moeilijk: Geen stap hoger

Wintertarget van Club Brugge doet moeilijk: "Geen stap hoger"

15-07-2017 07:23

Simon Tibbling was afgelopen winter in beeld bij Club Brugge. Naar verluidt deed Blauw-Zwart zelfs een bod op de middenvelder, maar tot een deal kwam het niet. Ondertussen zit Tibbling bij bij FC Groningen op de bank. De middenvelder wil dan ook weg. Coach Ernest Faber ziet een ietwat ongelukkige middenvelder op het trainingskamp.

Tibbling staat na een teleurstellend jaar open voor een vertrek bij de club. Een bod van het Zweedse Bröndby IF werd echter afgewezen door FC Groningen. "Ik weet niet of dat een stap omhoog is. Eerlijk gezegd vind ik van niet", zegt trainer Faber in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Volgens mij kan Tibbling zich beter in Nederland goed laten zien, zoals hij ook bij het nationaal elftal speelt. Dan kan hij uiteindelijk een veel mooiere stap maken."

"Maar Simon moet er zelf energie insteken, zich manifesteren, zowel verbaal, sociaal als emotioneel. Wij willen hem overal in ondersteunen en hebben hem er graag bij. We reiken hem de hand, maar hij moet hem wel zelf grijpen. Als Simon de handschoen oppakt, is hij nog lang niet uitgeleerd bij FC Groningen."

Van Faber hoeft Tibblink dus niet weg. "Zeker niet. Ik vind hem een heel goede voetballer. Hij is meer dan welkom in de selectie, maar hij moet wel leren omgaan met teleurstellingen", vindt de coach. "Hij mocht vorig seizoen naar de Olympische Spelen, het EK, maar in de tussentijd wordt je positie dan wel ingenomen door een andere speler. Als die het goed doet, laat ik hem staan. Simon had er moeite mee om vanaf de bank te starten, maar in de ontwikkeling tot een volwassen voetballer zijn dat juist de leermomenten. Die moet je aangrijpen. Leren omgaan met teleurstellingen. Niet vluchten."