OFFICIEEL: Galatasaray ontbindt het contract van dure Sneijder

OFFICIEEL: Galatasaray ontbindt het contract van dure Sneijder

14-07-2017 19:48

Wesley Sneijder vertrekt dan toch bij Galatasaray. Althans, dat meldt onder meer het Turkse NTV Spor vrijdagavond. De grootmacht uit Istanbul zou het contract van de 33-jarige middenvelder, die tot medio 2018 vast ligt, willen ontbinden.

Volgens Turkse media liggen vooral financiële redenen ten grondslag aan de breuk, al botert het ook niet tussen Sneijder en trainer Igor Tudor. Het management van de recordinternational van het Nederlands elftal sprak eerder al met Galatasaray over de voorwaarden van een mogelijk vertrek. Toen leverde dat echter geen akkoord op.

De impasse lijkt nu alsnog doorbroken. Sneijder zou zo'n 1,5 miljoen euro betalen aan Cim Bom Bom om transfervrij op zoek te kunnen naar een nieuwe uitdaging. Eerder eiste Galatasaray nog een vergoeding van 2,2 miljoen, maar de club lijkt dus eieren voor zijn geld te kiezen.

Sneijder gaf tijdens de onderhandelingen nog aan met een lager salaris genoegen te willen nemen, maar dat voorstel vond geen gehoor. Daarmee lijkt er na vier seizoenen een einde te komen aan de samenwerking. De oud-Ajacied werd onder meer twee keer kampioen van Turkije.

Update 19.48 uur: Galatasaray heeft bevestigd dat het contract van Wesley Sneijder met onmiddelijke ingang is ontbonden. De recordinternational van het Nederlands elftal kan daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Sneijder was een absolute publiekslieveling in Istanbul, maar trainer Igor Tudor zag het niet in hem zitten. Waar hij zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. Volgens Voetbal International is een Amerikaans avontuur een serieuze optie.