Oostende treft het niet bij voorsortering; zeven mogelijke opponenten voor Gent

Oostende treft het niet bij voorsortering; zeven mogelijke opponenten voor Gent

14-07-2017 11:24

AA Gent en KV Oostende krijgen vrijdagmiddag om 13u te horen wie zij zullen treffen in de derde voorronde van de Europa League. Het rijtje mogelijke tegenstanders is in de ochtend al beperkt tot respectievelijk zeven opponenten.

AA Gent heeft een geplaatste status van de UEFA gekregen, waardoor het de sterke ploegen ontloopt in deze kwalificatieronde. De UEFA heeft de 58 ploegen alvast ingedeeld in vijf verschillende poules. De Buffalo's houden na de voorsoortering nog zes opties over: Irtysh Pavlodar (KAZ), Olexandriya (OEK), Altach (OOS), Aberdeen (SCH), Ruzemberok (SVK) en de winnaar van de confrontatie tussen Beitar Jerusalem (ISR) en Botev Plovdiv (BUL). Enkel Aberdeen is een club van enige naam, dus Gent lijkt het Europese seizoen met een makkelijke opponent te openen.

Dat kan niet gezegd worden van KV Oostende, dat debuteert in Europa. Voorzitter Marc Coucke wilde een topploeg ontlopen, maar moet daar toch voor vrezen. KVO kan namelijk gekoppeld worden aan het Russische Zenit Sint-Petersburg, de club met het allerhoogste coëfficiënt in deze voorronde. Sporting Braga of Olympique Marseille zouden ook een hele zware opdracht betekenen. Sion (ZWI), Freiburg (DUI) of winnaar van Robitnicki (MKD) versus Dinamo Minsk (WRU) zijn de meer haalbaare kaarten voor de Kustboys.