'Chelsea heeft tweede klepper beet, deal van 45 miljoen euro'

'Chelsea heeft tweede klepper beet, deal van 45 miljoen euro'

13-07-2017 08:35

Chelsea heeft de strijd om Tiémoué Bakayoko gewonnen. RMC Sport meldt dat de middenvelder van AS Monaco vrijdag een medische keuring ondergaat in Londen. De broer van Bakayoko gaf woensdagavond een overduidelijke transferhint op Snapchat. 

'CFC', met daarbij een blauw icoontje en een triomfantelijk gebaar, plaatste Abdou Bakayoko op het medium. De afgelopen weken gonsde het van de geruchten rond zijn jongere broer, die afgelopen seizoen een van de grote uitblinkers was bij Ligue 1-kampioen Monaco. Naast Chelsea zou ook Manchester United een serieuze poging hebben gedaan om de 22-jarige Fransman in te lijven. 

Het wordt dus Londen voor de eenmalig international. RMC schrijft dat Chelsea en Monaco in grote lijnen akkoord zijn over een bedrag van 45 miljoen euro. Vrijdag wordt Bakayoko medisch gekeurd. Hij signeert vervolgens een vijfjarig contract op Stamford Bridge. 

Afgelopen week presenteerden The Blues hun eerste grote aankoop voor het nieuwe seizoen. Verdediger Antonio Rüdiger werd overgenomen van AS Roma. De Duitser kostte een kleine 40 miljoen.