Rode Duivels zitten zonder stadion, voetbalbond verrast en ontevreden

Rode Duivels zitten zonder stadion, voetbalbond verrast en ontevreden

12-07-2017 18:34

De WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Cyprus op 10 oktober zal niet doorgaan in het Koning Boudewijnstadion. Dat maakte de stad Brussel bekend aan de KBVB. Een grote verrassing voor de KBVB, zo blijkt.

"De voetbalbond is verrast en verbaasd over deze communicatie, minder dan drie maanden voor de wedstrijd die als sinds eind juli 2015 op deze datum is geprogrammeerd. Daarnaast heeft de KBVB met de stad Brussel voor het gebruik van het stadion een lopend huurcontract tot en met 31 mei 2018", reageert de KBVB in een officieel persbericht.

"De voetbalbond betreurt dit ten zeerste voor haar supporters evenals voor de organisatie van het event. De KBVB zal nu alle mogelijke pistes onderzoeken opdat zoveel mogelijk fans in de best mogelijke omstandigheden onze Rode Duivels bij deze wedstrijd zullen kunnen aanmoedigen", klinkt het.

Mogelijk hebben de Rode Duivels hun laatste wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion al gespeeld. Het huurcontract loopt af op 30 juni 2018 en werd door de stad (nog) niet verlengd. Onze nationale ploeg speelt deze WK-kwalificatiecampagne nog maar twee keer thuis. Tegen Cyprus en Gibraltar. Die laatste wedstrijd ging sowieso al door op Sclessin.