Nederlanders blij met 'Belgische' flop: Zullen uiteraard alert blijven

Nederlanders blij met 'Belgische' flop: "Zullen uiteraard alert blijven"

12-07-2017 15:43

Lars Veldwijk is de nieuwe spits van FC Groningen. Zoals aangekondigd werd de aanvaller woensdagmiddag gepresenteerd in het Noordlease Stadion. Veldwijk (25) wordt overgenomen van KV Kortrijk. Hij tekent in Groningen een contract voor drie seizoenen. 

"Lars Veldwijk is een spits waarvan wij verwachten dat hij goed in onze speelwijze kan spelen als diepste man. Het is een speler met gevoel voor het positie kiezen voor de goal en met scorend vermogen. Hij is doelgericht, maar ook in staat zijn medespelers te laten scoren. En dat is ook terug te vinden in zijn statistieken", legt technisch manager Peter Jeltema uit op de website van Groningen. 

"Lars heeft laten zien uit de voeten te kunnen in diverse speelwijzen. Binnen de selectie hebben we daarmee in aanvallend opzicht nu meerdere mogelijkheden. We zijn zeer tevreden met zijn komst en hebben hiermee de selectie op dit moment op orde. Wij zullen uiteraard alert blijven op wat er mogelijk nog gaat gebeuren."

Deze week werd er onderhandeld met Kortrijk en de zaakwaarnemers van Veldwijk. "Gisteren hebben we de puntjes op de i gezet. Vanochtend heeft de medische keuring plaatsgevonden, zijn de laatste details afgerond en de contracten opgesteld. Veldwijk heeft nog verplichtingen bij zijn huidige club Aalesunds en zal vandaag direct na deze perspresentatie naar Noorwegen terugvliegen."

Op verzoek van Kortrijk worden er geen mededelingen gedaan over de transfersom, meldt Groningen. Veldwijk speelde in Nederland eerder voor onder meer FC Utrecht, Excelsior en PEC Zwolle.