OFFICIEEL: KV Kortrijk ziet floptransfer terugkeren naar Nederland

OFFICIEEL: KV Kortrijk ziet floptransfer terugkeren naar Nederland

12-07-2017 12:40

KV Kortrijk heeft definitief afscheid genomen van Lars Veldwijk. De fysiek sterke spits keert na een mislukte samenwerking terug naar Nederland. FC Groningen biedt hem in zijn geboorteland de kans om zijn loopbaan weer te herlanceren.

Veldwijk stond in de belangstelling van meerdere clubs uit de Nederlandse Eredivisie, maar woensdagochtend werd al duidelijk dat de keuze op FC Groningen zou vallen. De transfer is nu ook officieel bevestigd door Hans Nijland, de algemeen direct van Groningen. Veldwijk wordt om 15u30 gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Het is nog niet bekend hoeveel Kortrijk nog voor hem ontvangt.

Kortrijk zal wel opgelucht zijn dat Veldwijk definitief van de hand is gedaan, want naar verluidt drukte hij zwaar op de begroting. En dat terwijl hij geen toekomst meer had bij de Veekaa. Kortrijk haalde hem met hoge verwachtingen binnen, maar de transfer is één grote flop geworden. De Zuid-Afrikaanse international wist geen basisplaats te veroveren en scoorde amper één keer in elf duels.

De afgelopen maanden werd hij daarom al uitgeleend aan het Noorse Aalesund, waar hij zeven keer trefzeker was in negentien optredens. Groningen hoopt dat hij deze lijn in Nederland door kan trekken.