Derde dure transfer op rij voor Benteke? 'Crystal Palace vraagt door'

Derde dure transfer op rij voor Benteke? 'Crystal Palace vraagt door'

12-07-2017 10:05

Een paar dagen geleden verloor Everton Romelu Lukaku aan Manchester United. The Toffees zijn nu op zoek naar een nieuwe spits. Mogelijk wordt dat Christian Benteke. Als Everton hem wil, zal het diep in de buidel moeten tasten.

Het Laatste Nieuws denkt namelijk te weten hoeveel Crystal Palace vraagt voor Benteke. Het zou maar liefst 50 miljoen euro willen voor onze landgenoot. Dat bedrag is niet zo absurd. Een jaar geleden betaalde het namelijk zelf nog  31,3 miljoen euro aan Liverpool om Benteke los te weken. Vorig seizoen bewees Benteke hoe belangrijk hij kan zijn voor Crystal Palace. Daarbij is het gebruikelijk dat Engelse clubs elkaar altijd veel betalen.

Indien de transfer van Benteke er komt, loopt zijn totaalbedrag op boven de 100 miljoen euro. Liverpool betaalde in de zomer van 2015 liefst 46,5 miljoen om de aanvaller over te nemen van Aston Villa. En dan te bedenken dat het lang duurde alvorens Benteke in ons land echt naam kon maken. In België speelde Benteke voor Genk, Standard, Kortrijk en Mechelen. 

Lees ook: 'Everton wil Benteke als vervanger Lukaku'