'Acheampong naar China maakt Anderlecht niet veel rijker'

'Acheampong naar China maakt Anderlecht niet veel rijker'

12-07-2017 07:18
2

Frank Acheampong kan deze zomer kiezen voor het grote geld. China lonkt immers voor de Ghanese flankspeler van Anderlecht. Tianjin Teda heeft veel over Acheampong, maar Anderlecht wordt niet bepaald veel rijker van een Chinese transfer.

Volgens Het Nieuwsblad gaat Anderlecht bij een transfer circa zes miljoen euro ontvangen. Een mooi bedrag, maar tijdens de winter kon het bijvoorbeeld nog zeven miljoen euro vangen voor Acheampong. Destijds was er een aanbieding uit de Premier League. Anderlecht weigerde die en maakte met de speler de afspraak dat hij deze zomer voor een vast bedrag weg mag. Dat bedrag zou ongeveer zes miljoen euro bedragen.

Voor Tianjin Teda is zes miljoen euro geen probleem. De club heeft wel één nadeel. Het moet zes miljoen euro betalen aan Anderlecht plus nog eens zes miljoen euro investeren in het Chinese jeugdvoetbal. In China is er sinds kort een nieuwe regel om het eigen voetbal 'gezond' te houden. 

Anderlecht wil meewerken aan de transfer en Acheampong staat zeker ook niet weigerachtig tegenover het Chinese aanbod. De man, die droomt van de Premier League, beseft dat hij door de transfer financieel onafhankelijk wordt. Naar verluidt kan hij in China 3,7 miljoen euro per jaar verdienen.