'Ik heb zelfs niets gehoord van Anderlecht, dat is hard aangekomen'

'Ik heb zelfs niets gehoord van Anderlecht, dat is hard aangekomen'

11-07-2017 23:51

Andy Kawaya beleefde een rotseizoen. Aan het begin van het seizoen raakte hij zwaar geblesseerd, waardoor het voor hem vooral revalideren was. Wat er toen volgde, of liever niet volgde, zal Kawaya niet snel vergeten.

"Wie belde mij als eerste na mijn operatie: Francky Dury", zegt Kawaya enthousiast aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij heeft mij veel sterkte gewenst en hij voegde eraan toe dat hij mij later op het seizoen nog naar Waregem zou proberen te halen." Anderlecht en Zulte Waregem onderhandelden over een uitleenbeurt, maar tot een akkoord kwam het toen (voor zijn blessure) niet.

Kawaya hoopte nog meer berichtjes te krijgen. Vooral van zijn toenmalige ploeg dan. "Van Anderlecht heb ik niets gehoord – zelfs niet van de medische staf – en dat is hard aangekomen. Maar ik heb dat intussen kunnen plaatsen", klinkt het.

Intussen is Kawaya vertrokken naar KV Mechelen. Een nodige verhuis, zo blijkt. "Ik voel mij een pak lichter… Ik heb een paar zware maanden achter de rug. Dankzij mijn ouders, mijn zes broers en zussen, en de rest van de familie ben ik niet in een depressie gevallen. Maar er waren dagen dat ze mij uit bed moesten sleuren om te gaan trainen. Ik had nood aan een andere omgeving", aldus Kawaya.