Bondscoach aast op Club Brugge-speler: Staan in contact met hem

Bondscoach aast op Club Brugge-speler: "Staan in contact met hem"

11-07-2017 18:45

Heeft Club Brugge er binnenkort een international bij? Die kans bestaat, want rechtsachter Dion Cools mag door zijn afkomst uitkomen voor Maleisië. De bondscoach van dat land geeft aan dat hij daar graag gebruik van maakt.

Maleisië staat momenteel op plaats 167 op de FIFA-ranglijst, een voetbaldwerg dus. Logischerwijze was het land dan ook nog nooit te zien op een WK. De huidige bondscoach wil daar iets aan doen en is nadrukkelijk aan het scouten naar 'buitenlandse' talenten.

"Dion Cools hoort bij de spelers waar we naar kijken,  we staan in contact met hem. We weten niet of hij voor Maleisië wil spelen, maar we kunnen proberen. Hij is nog maar 21 en speelt bij Club Brugge, een Belgische topclub", aldus Nelo Vingada bij ESPN.

Vingada hoopt om verschillende nieuwe spelers te kunnen strikken op deze manier. "Over de hele wereld zijn er veel zo'n spelers. Deco en Pepe zijn bijvoorbeeld Brazilianen, maar ze spelen voor Portugal. Net als Diego Costa. We zoeken wel naar spelers die al een Maleisisch paspoort hebben". Daarmee geeft Vingada aan dat hij niet het voorbeeld neemt van Singapore. Dat land heeft recent heel wat spelers genaturaliseerd die geen enkele bloedverwantschap hebben met het land.