'Financiële details: Bayern betaalt volledige salaris en 5 miljoen per jaar'

'Financiële details: Bayern betaalt volledige salaris en 5 miljoen per jaar'

11-07-2017 17:37

Bayern München neemt volgens Marca en BILD het volledige salaris van James Rodriguez over van Real Madrid. De 25-jarige Colombiaan speelt de komende twee seizoenen op huurbasis in de Allianz Arena, bevestigden de clubs dinsdag.

In zijn eerste seizoen in München zal Rodrigez acht miljoen euro per jaar opstrijken. Een jaar later is dat 8,2 miljoen. Daar blijft het niet bij voor Bayern, dat nog eens een extra vergoeding van vijf miljoen euro per jaar overmaakt naar Real Madrid. Afhankelijk van de sportieve successen, kan dat bedrag door bonussen nog verder oplopen.

De aanvallende middenvelder was in de Spaanse hoofdstad niet verzekerd van veel speeltijd, waardoor de Koninklijke wilde meewerken aan een vertrek. Bayern bedong tevens een niet-verplichte optie tot koop op Rodriguez. Marca en BILD verschillen evenwel van mening over de hoogte daarvan.

Volgens Marca kan de Rekordmeister de Colombiaan na twee jaar overnemen voor veertig miljoen euro. BILD rept over een transfersom van 35,2 miljoen.

Lees ook: Bayern maakt komst James bekend