Vertrokken Bruggeling staat volledig achter keuze: ''Beste oplossing voor mij''

Vertrokken Bruggeling staat volledig achter keuze: ''Beste oplossing voor mij''

11-07-2017 14:00

Club Brugge nam deze zomer al van diverse spelers afscheid. Zo heeft Blauw-Zwart besloten om Sander Coopman ook dit seizoen te stallen bij Zulte Waregem. Coopman denkt dat dit de juiste keuze voor hem was.

Coopman begon nog wel aan de voorbereiding bij Club, maar was met zijn gedachten eigenlijk al bij een tijdelijk vertrek. "Het was moeilijk om me te focussen op training, want Zulte Waregem zat in mijn achterhoofd. Doordat het dossier zo lang begon aan te slepen dacht ik bij mezelf: Ik moet stilaan wel een ploeg gaan vinden", vertelt Coopman in Het Nieuwsblad.

Plots kreeg Zulte Waregem ook serieuze concurrentie van Royal Antwerp FC. Coopman sprak met de promovendus, maar had een duidelijke voorkeur voor Essevee. "Mijn makelaar zei me dan dat Antwerp een akkoord had met Club. Ik ben eens gaan luisteren, maar heb meteen tegen Antwerp gezegd: Als Zulte Waregem nog een inspanning doet, dan trek ik naar daar.'' Uiteindelijk vonden Club en Zulte Waregem dan toch een akkoord. ''Ik denk dat Essevee door de interesse van Antwerp is wakker geschoten en een extra inspanning deed'', aldus de aanvallende middenvelder.

Er kwamen veel reacties op zijn transfer. Zo vonden fans van Blauw-Zwart dat hij een kans in de A-kern had moeten krijgen. Coopman denkt echter dit de beste beslissing was. "De meesten waren tevreden, anderen ontgoocheld dat ik mijn kans niet greep bij Club Brugge. Toch denk ik dat dit de beste oplossing is voor mij'', besluit Coopman.