OFFICIEEL: Sevilla breekt transferrecord, overgang Teodorczyk overbodig

OFFICIEEL: Sevilla breekt transferrecord, overgang Teodorczyk overbodig

11-07-2017 12:40

Sevilla heeft het eigen transferrecord gebroken voor de komst van de Colombiaanse spits Luis Muriel. De Spaanse club bevestigt dinsdag de komst van de topschutter van Sampdoria.

Sevilla betaalt twintig miljoen euro voor de spits, die een vijfjarig contract tekent bij de Spaanse club. Nooit eerder betaalde Sevilla zoveel geld voor een speler. Volgens Marca wordt er een vastgestelde afkoopsom van vijftig miljoen euro in het contract van Muriel opgenomen. Sampdoria krijgt twintig procent van de transfersom als de Colombiaan wordt doorverkocht.

Muriel is de derde zomeraankoop van Sevilla. Eerder wist de club zich te verzekeren van de diensten van de Argentijnse middenvelders Ever Banega en Guido Pizarro. Banega kwam over van Internazionale en Pizarro werd gekocht van Tigres. Muriel was afgelopen seizoen goed voor elf doelpunten in de Serie A voor Sampdoria. 

Door de komst van Muriel lijkt Sevilla niet meer te rekenen op Lukasz Teodorczyk. De spits van Anderlecht was een tijdje in beeld bij de Spanjaarden.