Anderlecht-speler verklaart zijn vertrek: Weiler heeft niet geholpen

Anderlecht-speler verklaart zijn vertrek: "Weiler heeft niet geholpen"

11-07-2017 09:20

Anderlecht zag deze zomer een opvallende naam definitief vertrekken. De talentvolle youngster Andy Kawaya vertrok naar KV Mechelen. Kawaya weet dat dit de juiste stap is voor hem.

Kawaya zat een beetje op een zijspoor bij Anderlecht. "Bij Anderlecht blijven was geen optie meer. Ik heb er een geweldige tijd gekend. Maar na enkele blessures was er geen plaats meer voor mij. Hasi gaf de voorkeur aan andere jongens. En de komst van René Weiler heeft niet geholpen. Hij schoof vorig seizoen meteen een pak spelers aan de kant", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Kawaya brak afgelopen seizoen zijn been in de voorbereiding, maar het had helemaal anders kunnen lopen voor hem. "Het spijtige was dat Oostende en Zulte Waregem me toen wilden huren, met aankoopoptie, maar dat Anderlecht me niet liet gaan, omdat het concurrenten waren. Had die transfer wél snel rondgekomen, dan had ik die bewuste beloftematch tegen Union niet gespeeld en was ik van die blessure gespaard gebleven. Zo mag je niet denken, maar toch."