'Gentenaar gespot bij andere club, maar Louwagie zegt nee'

'Gentenaar gespot bij andere club, maar Louwagie zegt nee'

10-07-2017 07:30
2

AA Gent heeft al veel werk verzet in deze transferperiode, maar wat gaat er nog gebeuren met doelman Yannick Thoelen. De Limburger heeft geen zin om tweede doelman te blijven, maar Gent wil hem niet laten gaan. Een moeilijke situatie dus.

Thoelen werd afgelopen weekend door Het Belang Van Limburg zelfs gespot op een oefenwedstrijd van STVV, de club waar hij aan gelinkt wordt. Hij zag hoe de Truienaars met 0-5 wonnen van Geel. Bij STVV heeft hij meer kans om te spelen, want daar moet hij enkel afrekenen met de onervaren Lucas Pirard.

Gent heeft echter helemaal geen zin om Thoelen van de hand te doen, omdat hij afgelopen seizoen goed werk leverde als tweede doelman. Na het falen van Jacob Rinne speelde hij elf wedstrijden. Hij deed dat meer dan verdienstelijk, maar werd toch vervangen door Lovre Kalinic. Sindsdien is Thoelen helemaal naar de achtergrond verschoven.

Gent zoekt zelfs nog een extra keeper om de vertrokken Brian Vandenbussche te vervangen. Bram Castro was in beeld, maar de transfer werd in laatste instantie nog afgeblazen. Thoelen is bovendien ook belangrijk om het aantal Belgen in de wedstrijdkern op peil te houden bij Gent.