OFFICIEEL: Chelsea betaalt 37 miljoen euro voor Duitse verdediger

OFFICIEEL: Chelsea betaalt 37 miljoen euro voor Duitse verdediger

Gepubliceerd: zondag 9 juli 2017 om 17:21zo 09-07-2017 om 17:21

Premier League-kampioen Chelsea heeft de eerste topversterking voor het nieuwe seizoen binnen. Antonio Rüdiger maakt de overstap van AS Roma naar Stamford Bridge. Dat meldt Chelsea zondagmiddag via de officiële kanalen. Hij heeft getekend voor vijf seizoenen.

Engelse media schrijven dat Chelsea ongeveer 37 miljoen euro betaalt voor de verdediger. De 24-jarige Rüdiger gaat op Stamford Bridge met rugnummer 2 spelen. Hij heeft getekend tot medio 2022. Onlangs haalde Chelsea de Argentijnse doelman Willy Caballero al naar Londen. Hij kwam transfervrij over van Manchester City. 

Rüdiger speelde sinds 2015 voor Roma. De Italiaanse grootmacht haalde al een vervanger in huis voor de Duitses. Héctor Moreno werd voor zo'n zes miljoen euro overgenomen van PSV. Bij Chelsea moet Rüdiger, die onlangs de Confederations Cup won met Duitsland, de concurrentie aangaan met onder meer David Luiz, Gary Cahill en Kurt Zouma. 

Engelse media voorspellen dat The Blues zich in de komende weken ook nog gaan versterken met een nieuwe spits, een middenvelder en een linkshalf.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws